ACTIVE SHOOTER

Σελίδες βιβλίου: 88

ISBN: 978-618-00-5178-0

Τα τελευταία χρόνια, ο όρος «ενεργός σκοπευτής» δυστυχώς μας έχει γίνει πολύ οικείος.                                                                                                             

Είναι μια φράση που προκαλεί φόβο στις καρδιές πολλών, δημιουργώντας εικόνες αδιανόητης βίας και αδιανόητης απώλειας. Ωστόσο, είναι μια πραγματικότητα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε, όχι μόνο ως επαγγελματίες επιβολής του νόμου ή ειδικοί σε θέματα ασφάλειας, αλλά ως καθημερινοί πολίτες που περιηγούνται σε έναν όλο και πιο περίπλοκο κόσμο.

Καθώς σκέφτομαι την ανάγκη για αυτό το βιβλίο, μου θυμίζει μια βαθιά αλήθεια: μπροστά στον κίνδυνο, η γνώση είναι το πιο ισχυρό μας όπλο. Αυτό το βιβλίο δεν είναι απλώς ένα ακόμα εγχειρίδιο για τις τακτικές επιβίωσης ή τα πρωτόκολλα διαχείρισης κρίσεων. Είναι ένας οδηγός φτιαγμένος με προσοχή και ακρίβεια για να ενδυναμώσει εσάς, τον αναγνώστη, με την κατανόηση και τα εργαλεία που χρειάζονται για να πλοηγηθείτε στο αδιανόητο.

Σε αυτές τις σελίδες, θα βρείτε πρακτικές πληροφορίες, στρατηγικές που μπορούν να υλοποιηθούν και σενάρια πραγματικού κόσμου που έχουν σχεδιαστεί για να σας βοηθήσουν να προετοιμαστείτε και να ανταποκριθείτε σε μια κατάσταση ενεργού σκοπευτή. Αλλά πέρα από τις τακτικές συμβουλές βρίσκεται ένα βαθύτερο μήνυμα: ένα μήνυμα ανθεκτικότητας, κοινότητας και ελπίδας.

Αν και το θέμα μπορεί να είναι τρομακτικό, ο στόχος αυτού του βιβλίου δεν είναι να ενσταλάξει φόβο αλλά να καλλιεργήσει μια αίσθηση ετοιμότητας και ενδυνάμωσης. Μαζί, μπορούμε να αλλάξουμε την αφήγηση της αδυναμίας σε μια της προληπτικής ετοιμότητας. Οπλίζοντας τους εαυτούς μας με γνώση και ενότητα, μπορούμε να σταθούμε δυνατοί απέναντι στις αντιξοότητες και να προστατεύσουμε ό,τι έχει μεγαλύτερη σημασία – τη ζωή μας, τους αγαπημένους μας και τις κοινότητές μας.

Καθώς ξεκινάτε αυτό το ταξίδι, σας ενθαρρύνω να το προσεγγίσετε με ανοιχτό μυαλό και συμπονετική καρδιά. Ο δρόμος μπροστά μπορεί να είναι δύσκολος, αλλά να θυμάστε, δεν είστε μόνοι. Είμαστε όλοι μαζί σε αυτό, δεσμευμένοι από μια κοινή δέσμευση για ασφάλεια και ανθεκτικότητα.

Είθε αυτό το βιβλίο να χρησιμεύσει ως φάρος φωτός σε καιρούς σκότους, ένας οδικός χάρτης που θα σας καθοδηγήσει μέσα από την καταιγίδα και μια απόδειξη για το αδάμαστο πνεύμα της ανθρώπινης καρδιάς.

Μείνετε ασφαλείς, μείνετε σε εγρήγορση και είθε η ειρήνη να είναι μαζί σας.

 

Στέφανος Λιατόπουλος

ΑΓΟΡΑ E-BOOK